Broccolisalade met yoghurtsaus

CIMG2814

We hadden zin in broccoli. Boyfriend eet dat het liefste met zo’n roomsausje uit een pakje uit de supermarkt, maar dat vind ik dus echt niet lekker. ‘Gewoon’, zonder iets erop, is ook een beetje saai, dus ik ging op zoek naar een lekker recept. Via Foodgawker kwam ik dit recept tegen en aangevuld met de dingen die we nog hadden liggen: nomnomnom! Erg goed voor je healthfreak-punten, daarom aten we ’t maar met frietjes. Ook erg lekker om de volgende dag als lunch te eten.

Nodig voor 2 personen:

  • 2 kleine broccoli (in roosjes).
  • 3 tomaten (in blokjes)
  • 2 gekookte eieren
  • feta (naar smaak)
  • zongedroogde tomaten (naar smaak)
  • pijnboompitjes (naar smaak)

Voor het sausje:

  • 150 ml yoghurt
  • peterselie/munt/bieslook (gehakt, naar smaak)
  • Scheutje azijn
  • peper/zout (naar smaak)

Bereidingswijze:

Kook de broccoli zo’n 7-10 minuten (afhankelijk van de grootte van je roosjes en hoe gaar je ’t wilt. Rooster de pijnboompitjes en gooi vervolgens alles bij elkaar en meng het goed. Voor het sausje: roer alle ingrediënten door elkaar. Klaar!

Bereidingstijd: 15 minuten
Kosten: 5 euro voor 2 personen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *