Andijvierisotto met geitenkaas en amandelen

Andijvie-risotto

Eigenlijk wilde ik ongeveer de pompoenrisotto met geitenkaas van het Yellow Lemon Tree-blog maken, want die klonk behoorlijk goed. Maar we gingen te laat naar de winkel en er was geen stukje pompoen meer te vinden. Op zoek naar iets anders. We liepen nog een rondje over de behoorlijk lege groenteafdeling en boyfriend zei half grappend: “Andijvie misschien?”. Ok, waarom niet?

Andijvie is een ondergewaardeerde groente die ik meestal in de andijviestamppot gooi. Ik vergeet altijd wat je verder met deze frisse groente kan, zoals in een salade gebruiken, quiche of in een risotto!

Nodig (voor 2 personen):

  • 150 gram risotto
  • ongeveer een liter groentebouillon
  • ui (in stukjes)
  • 400 gram andijvie (in stukjes)
  • een handjevol cherrytomaten (in stukjes)
  • 80 gram geitenkaas (in stukjes)
  • een handjevol amandelen
  • peper

Doen:

Fruit de ui en voeg als het lekker zacht geworden is de risottorijst toe. Voeg vervolgens een flinke scheut bouillon toe. Roer de risotto regelmatig door en voeg meer bouillon toe als (bijna) alles is opgenomen door de rijst. De risotto is klaar als de korrel zacht is geworden maar nog wel een beetje een bite heeft. Meestal duurt dit zo’n 18-20 minuten. Je hebt misschien ook niet alle bouillon nodig.

Terwijl de risotto kookt kun je de andijvie bakken totdat het goed geslonken is. Voeg veel peper toe (geen zout, de bouillon is waarschijnlijk al zout genoeg) aan de andijvie.

Voeg als de risotto klaar is de andijvie, geitenkaas, amandelen en tomaten toe en roer het goed door. Klaar!

Bereidingstijd: 30 minuten
Kosten: +/- € 4,00

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *